Ajankohtaista


Mistä kuntotutkimusten hinta muodostuu?

Olemme monesti pohtineet, pystyisimmekö laittamaan kuntotutkimusten hintatietoa internetsivuillemme? Ajatuksen tasolla hintatietojen esittäminen olisi hyvä juttu ja helpottaisi meitäkin, kun voisimme esittää asiakkaillemme suoraan hinnan esimerkiksi puhelimitse käydyissä keskusteluissa.

Todellisuudessa asia on paljon haastavampi. Ongelma muodostuu kohteiden monimuotoisuudesta: ei ole olemassa kahta samanlaista tutkimuskohdetta eikä siten myöskään hintaa.  Erilaisia analyysimenetelmiä on useita kymmeniä, lisäksi kohteessa käytettävät työtunnit vaihtelevat jo pelkästään erilaisten rakenteiden vuoksi. 

Jotta voimme laatia mahdollisimman tarkan kustannusarvion, tarvitsemme lähtötietoja kohteesta: rakennusvuosi, kohteen koko, rakennuspiirustukset sekä esimerkiksi asuntokaupan kuntotarkastusraportti auttavat meitä kartoittamaan kohteen mahdollisia riskikohtia ja siten kohdistamaan tutkimukset oikeisiin asioihin. 

Lähtötietojen perusteella teemme aina kohteeseen riskitarkastelun, jonka pohjalta laadimme kustannusarvion. Eli käytännössä suunnittelemme, mitä näytteitä kannattaa ottaa, kuinka paljon, mistä kaikkialta ja kuinka paljon meillä menee työtunteja kyseisten tutkimusten tekemiseksi? 

Pienkohteiden osalta erittelemme:
- tutkimuksiin kuluvat työtunnit
- näytteiden analyysikulut ja näytemäärän 
- laitekulut
- raportointiin kuluvat työtunnit
- matkakulut

Nämä yhdessä muodostavat kohteen kustannusarvion. Meille on tärkeää, että tutustumme huolella kohteen tietoihin, tarjoamme riskitarkastelun pohjalta tarpeellisia tutkimuksia ja laadimme pitävän kustannusarvion.

Meille soittaessa tai yhteydenottopyyntöä lähettäessä ei tarvitse itse tietää, mitä tutkimuksia pitäisi tilata. Eli toisinsanoen, kun emme esitä hintatietoja internetsivuillamme, voimme varmistua siitä, että jokaisen kohteen osalta selvitetään tarpeelliset tutkimukset ja hintatiedot annetaan vasta niiden tietojen perusteella.

Otathan rohkeasti yhteyttä, mikäli sisäilmaongelmat askarruttavat, autamme mielellämme! (Julkaistu 22.7.2020)

5


Copyright © Sisäilmari 2018 | Sisäilmari: puh. 044 977 9559, email: toimisto(at)sisailmari.fi